زمان تقریبی مطالعه: 2 دقیقه
 

نمازهای ماه ذی القعده





نمازهای ماه ذی‌القعده، شامل نماز روز یکشنبه ذی القعده و نماز روز بیست و پنجم ماه می‌باشد که دارای فضیلت زیادی است.


۱ - نماز روز یکشنبه



از انس بن مالک روایت شده است که رسول خدا (صلّی‌الله‌علیه‌و‌آله) روز یکشنبه در ماه ذی‌القعده فرمود: مردم کدام از شما می‌خواهد توبه کند؟ گفتیم: یا رسول الله تمام ما می‌خواهیم توبه کنیم. پس فرمود: غسل کنید و وضو بگیرید و چهار رکعت نماز بخوانید، در هر رکعت حمد یک مرتبه و سوره توحید سه مرتبه و سوره ناس و فلق هر یک را یک مرتبه. پس بعد از نماز هفتاد مرتبه بگوید: «استغفر الله ربّی و اتوب الیه». پس ختم کنید به «لا حول و لا قوّة الّا بالله العلیّ العظیم». پس بگویید: «یا عزیز یا غفّار اغفرلی ذنوبی و ذنوب جمیع المؤمنین و المؤمنات فانّه لا یغفر الذّنوب الا انت».
پس فرمود: نیست از امت من بنده‌ای که این عمل را به جا بیاورد، مگر این که ندا شود به او از آسمان: ‌ای بنده خدا عمل را از سر بگیر که توبه تو قبول شد و گناهانت آمرزیده شد و دشمنان او در روز قیامت از او راضی شوند و با ایمان بمیرد و دلش گرفته نشود و قبرش گشاده و نورانی گردد و والدینش از او راضی شوند و مغفرت شامل والدین او و ذریه او گردد و توسعه رزق پیدا کند و ملک‌الموت در وقت مردن با او مدارا کند و به آسانی جان او بیرون شود.

۲ - نماز روز بیست و پنجم



دو رکعت در وقت چاشت، در هر رکعت بعد از حمد پنج مرتبه سوره والشمس، و بعد از سلام نماز بخواند: «لا حول و لاقوّة الّا بالله العلیّ العظیم». پس دعا کند و بخواند: یا مقیل العثرات اقلنی عثرتی یا مجیب الدّعوات اجب دعوتی یا سامع الاصوات اسمع صوتی و ارحمنی و تجاوز عن سیّئاتی یا ذا الجلال و الاکرام یا ارحم الرّاحمین».

۳ - پانویس


 
۱. قمی، شیخ عباس، مفاتیح الجنان، ص۲۴۷.    
۲. قمی، شیخ عباس، مفاتیح الجنان، ص۲۴۸.    


۴ - منبع


سایت اندیشه قم، برگرفته از مقاله «نمازهای ماه ذی القعده »، تاریخ بازیابی ۹۵/۱۰/۱۷.    






آخرین نظرات
کلیه حقوق این تارنما متعلق به فرا دانشنامه ویکی بین است.